Home » Grand Slam » Australian Open » Bemelmans knokt zich naar overwinning in Melbourne

Email

Ruben Bemelmans (ATP-119) heeft zich geplaatst voor de tweede kwalificatieronde van de Australian Open. Hij klopte de Pool Kamil Majchrzak (ATP-200) na drie felbevochten sets.

Bemelmans begon goed aan zijn partij tegen Majchrzak en haalde de eerste set met 7-5 binnen. In de tweede set waren de rollen echter omgedraaid en de Pool bracht met 5-7 de wedstrijd terug in evenwicht.

In de derde set forceerde Majchrzak een vroege break, maar Bemelmans kwam terug en mocht bij 5-3 serveren voor de wedstrijd. Hij werd echter opnieuw gebroken, maar bij 6-5 ging hij op love door de opslag van zijn tegenstrever, en zo haalde hij de overwinning binnen. De partij duurde 2 uur een 14 minuten.

De volgende tegenstander van Bemelmans is Viktor Galovic (ATP-181), de Kroaat won hun enige vorige ontmoeting. Eerder verloor Arthur De Greef (ATP-190) zijn eerste wedstrijd in Melbourne.