Eerder raakte bekend dat Ruben Bemelmans (ATP-111) werd opgevist als lucky loser op Roland Garros. Zijn plaats heeft hij mede te danken aan een ATP-speler die schuldig werd bevonden aan matchfixing. 

Bemelmans verloor in de laatste ronde van de kwalificaties maar werd door afzeggingen op de hoofdtabel alsnog een plaats op het hoofdtoernooi gegund. Eén van die afzeggingen is Nicolas Kicker (ATP-84) die vlak voor Roland Garros schuldig werd bevonden aan matchfixing. De Argentijn heeft zich bezondigd aan het opzettelijk verliezen in wedstrijden waar stevig op gewed werd.

De wedstrijden in kwestie vonden plaats op het challengercircuit in 2015 waarbij verdachte gokpatronen werden opgemerkt. Zo was er een wedstrijd van Kicker waarbij hij met overmacht de eerste manche won. Dat was het moment waarop verdacht veel geld werd ingezet op het verlies van Kicker. Dat was een indicatie dat die gokker wel erg zeker was dat Kicker de partij zou verliezen.

Levenslange schorsing?

Vorige maand verdedigde de Argentijn zich nog in een Argentijnse krant:

“Wanneer de wedstrijd was afgelopen zette ik mijn telefoon terug aan en had ik veel Twitterberichten, zelfs van een vriend, die me vroegen wat er was gebeurd. Ik tilde er niet te zwaar aan en lachte. Zulke barbariteiten krijgen we veel te zien via internet en hoewel het moeilijk is om mijn bloed niet te doen overkoken, probeer ik het niet aan mijn hart te laten komen”, aldus Kicker in La Nacion.

Wat zijn straf zal zijn is nog niet geweten, maar er hangt hem een levenslange schorsing boven het hoofd. In afwachting van zijn strafmaat werd Kicker weggeplukt uit de draw van Roland Garros. De Argentijn was reeds aanwezig in Parijs.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.