Op de eerste dag van de kwalificaties voor Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam) heeft Ruben Bemelmans (ATP-171) zijn eerste partij gewonnen. Arthur De Greef (ATP-212) redde het niet en Kimmer Coppejans (ATP-146) komt later nog in actie.

Bemelmans stond voor een lastige opgave tegen de Zweed Elias Ymer (ATP-120). In de eerste set ging Bemelmans twee keer door de opslag van zijn tegenstander en pakte zo de set met 6-3. In de tweede set waren beide spelers aan elkaar gewaagd, een tiebreak moest de beslissing brengen en die ging met 6-7 (4) naar Ymer. In de derde set liep de Zweed 0-3 uit en waren er zelfs kansen om een dubbele break te pakken, maar Bemelmans slaagde er nog in om de partij te doen kantelen. Onze landgenoot schakelde een versnelling hoger en won de derde set met 6-4. In de tweede ronde volgt een duel met de Australiër Akira Santillan (ATP-238).

Voor De Greef viel het doek meteen, onze landgenoot moest met 2-6 en 3-6 het hoofd buigen tegen de Amerikaan Marcos Giron (ATP-158). Coppejans komt later op maandag nog in actie, hij ontmoet de Rus Evgeny Karlovskiy (ATP-217).

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Melissa op Twitter of stuur een mail naar Melissa.Van.de.Wiele@tennisplaza.be.