Home » ATP » Bemelmans maatje te klein voor Monfils op European Open

Bemelmans maatje te klein voor Monfils op European Open

Bemelmans maatje te klein voor Monfils op European Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In de laatste wedstrijd op dinsdag op de European Open in Antwerpen (België, € 686 080) mocht de enige Belgische man op de hoofdtabel, Ruben Bemelmans (ATP-110), aan de bak tegen de Franse publiekslieveling Gaël Monfils (ATP-38). Onze landgenoot ging onderuit in twee sets.

Bemelmans begon zenuwachtig aan de wedstrijd en stond in een mum van tijd 0-5 achter. De Limburger slaagde er niet in om Monfils onder druk te zetten, en had ook het geluk niet altijd aan zijn kant. De Fransman speelde vrijwel foutloos en onze landgenoot verloor de eerste set na 20 minuten met 0-6.

Een betere tweede set

Bij aanvang van set twee vond Bemelmans toch zijn draai en won hij relatief eenvoudig voor het eerst zijn opslagspelletje. In het vijfde game kwam Bemelmans 0-30 voor, en kon hij voor het eerst een breakpunt versieren. Monfils serveerde echter ijzersterk en met enkele aces kwam hij terug tot 2-3. De Fransman ging opnieuw door de opslag van ‘Bemel’, maar die brak knap terug. Helaas maakte onze landgenoot in zijn eigen servicegame opnieuw meer fouten, waardoor Monfils bij 3-5 mocht uitserveren. Bij het tweede matchpunt was het raak, en zo wacht de derde editie van de European Open nog steeds op een eerste Belgische overwinning. Monfils mag zich opmaken voor een Frans duel tegen Jo-Wilfried Tsonga (ATP-75) in de tweede ronde op donderdag.

Ruben Bemelmans en Gaël Monfils - © Philippe Buissin (Imagellan)
Ruben Bemelmans en Gaël Monfils – © Philippe Buissin (Imagellan)

“Ik miste volledig mijn start”

Bemelmans was na afloop ontgoocheld: “Monfils begon heel goed aan de match en ik miste mijn start en vond mijn ritme niet. Ik stond goed te trainen en keek uit naar mijn wedstrijd, misschien was er wat te veel druk door mijn halve finale vorig jaar. Het komt er nu op aan om opnieuw mijn focus te vinden.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws