Home » Grand Slam » Wimbledon » Bemelmans met stunt naar derde ronde Wimbledon

Bemelmans met stunt naar derde ronde Wimbledon

Het sprookje van Ruben Bemelmans (ATP-124) op Wimbledon blijft voortduren. In een spannende vijfsetter tegen de Rus Daniil Medvedev (ATP-49) knokte hij zich naar de derde ronde.

Bemelmans presteert nog steeds schitterend op Wimbledon. Na een knappe zege tegen de Duitse veteraan Tommy Haas (ATP-258), trof hij in de tweede ronde de 21-jarige Rus Medvedev. Medvedev klopte Stan Wawrinka (ATP-3) naar huis en viel dus zeker niet te onderschatten.

Vliegende start

In de eerste set nam Medvedev de beste start met een 2-0-voorsprong. Bemelmans werd echter wakker en won maar liefst vijf spelletjes op rij. Hij bleef secuur spelen en greep de eerste set met 6-3. De Limburger ging verder op zijn elan in de tweede set. In sneltempo vloog hij naar 6-2 en een 2-0-voorsprong in sets.

Medvedev gaf echter niet op en greep zijn kans in de derde set. De jonge Rus won de set met 6-3 en kwam zo met 2-1 terug in de tussenstand in de sets. Set vier was opnieuw een brokje voor Medvedev. De Rus hervond zijn vertrouwen en greep de set met 6-4.

Spannende ontknoping

De thriller kreeg een spannende ontknoping in de vijfde set. Medvedev startte het sterkste met een 2-0-voorsprong. Bemelmans brak evenwel twee keer terug en liet zijn voorsprong niet meer los. Na 2 uur en 50 minuten maakte Bemelmans de partij met een love game af en kon hij zijn handen in de lucht steken.

Indrukwekkende statistieken

Met acht aces en een eerste opslagpercentage van 70 procent pronkt onze landgenoot met uitstekende statistieken. Sinds hij de kwalificaties op Wimbledon overleefde, blijft Bemelmans nog onklopbaar op Wimbledon met vijf zeges op rij.

Voor Bemelmans is de derde ronde zijn beste prestatie ooit op Wimbledon. In 2012 bereikte hij al wel de tweede ronde op Wimbledon. Het is ook de evenaring van zijn beste prestatie op een grandslam. In 2015 stond hij al in de derde ronde op de US Open.

Vierde ronde en top honderd binnen handbereik?

Bemelmans krijgt in de derde ronde geen reekshoofd tegenover zich. Hij speelt tegen de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (ATP-42) of de Italiaan Andreas Seppi (ATP-87). Voor Bemelmans-in-vorm is dit zeker geen onmogelijke opgave. Dankzij zijn derde ronde klimt onze landenoot trouwens al naar de top honderd. Bemelmans kreeg al lof toegezwaaid van Fed Cupkapitein Dominique Monami.

Incident na de match

Medvedev kon zich niet neerleggen bij zijn nederlaag. De Rus met een kort lontje vond de scheidsrechter partijdig en klaagde tijdens de partij over een aantal punten. Na de match toonde hij ostentatief zijn portefeuille en gooide hij met geld naar de stoel van de scheidsrechter.