Home » Geen categorie » Bemelmans naar eerste finale van het jaar, Desein out

Bemelmans naar eerste finale van het jaar, Desein out

Bemelmans naar eerste finale van het jaar, Desein out

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ruben Bemelmans heeft tot op het einde van het seizoen gewacht, maar nu is het dan toch zo ver: hij heeft zich in Eckental, Duitsland, geplaatst voor de finale van een Challengertoernooi ($ 35 000+H). Niels Desein strandde in de halve finale.

Met zowel Ruben Bemelmans (ATP-191) als Niels Desein (ATP-219) in de halve finales van het toernooi van Eckental was er een reële kans dat het tot een Belgische finale zou komen in Duitsland. Als ze beiden nog een match wonnen, dan was het namelijk zover. Bemelmans volbracht alvast zijn deel van de deal.

Tegen kwalificatiespeler Mirza Basic (ATP-355) uit Bosnië-Herzegovina kwam Bemelmans namelijk nooit onder druk te staan. Vanaf het allereerste punt was duidelijk wie de baas was, en Basic kon geen enkele oplossing verzinnen om Bemel van zijn ramkoers te krijgen. Met 6-2 en 6-1 klaarde de Belg in amper 52 minuten de klus.

Niels Desein had het daarentegen een pak lastiger tegen de Duitser Tim Puetz (ATP-203). Hoewel hij de eerste set nog relatief simpel kon binnenhalen met 6-2, werd het daarna een pak zwaarder voor Desein. In de tweede set moest hij toezien hoe Puetz met 2-6 de score terug in evenwicht bracht, en in de derde set kon de Belg geen echte kansen meer afdwingen. Puetz twijfelde voor eigen publiek niet, en stoomde door naar 1-6-winst.

En zo moet Ruben Bemelmans het zondag voor de titel niet opnemen tegen Niels Desein, maar wel tegen Tim Puetz. Toch komt ook Desein nog in actie in Eckental. Na de finale van Bemelmans, slaan hij namelijk nog de handen in elkaar met zijn landgenoot om te strijden voor de dubbeltitel.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws