Home » Geen categorie » Bemelmans naar tweede ronde in Colombia

Bemelmans naar tweede ronde in Colombia

Bemelmans naar tweede ronde in Colombia

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In de eerste ronde van het ATP-toernooi van het Colombiaanse Bogotá ($ 638.000) heeft Ruben Bemelmans (ATP-153) thuisspeler Nicolas Barrientos (ATP-293) in twee sets (7-5,6-3) uitgeschakeld. In de tweede ronde treft hij het eerste reekshoofd Janko Tipsarevic (ATP-16)

Bemelmans was op het hard court van de Claro Open in het Colombiaanse Bogotá de grote favoriet tegen de Colombiaan Barrientos. De Limburger staat namelijk meer dan 100 plaatsen hoger gerangschikt dan zijn tegenstander die bovendien een wildcard had gekregen. In de eerste set waren de twee tennissers echter aan elkaar gewaagd. Na 41 minuten haalde Bemelmans de eerste set binnen met 7-5.

In de tweede set was de linkshandige Bemelmans snel goed op dreef. Hij brak vroeg in de set door de service van zijn tegenstander en behield de break voorsprong. De Limburger haalde de beslissende set na een derde matchpunt binnen met 6-3.

In de volgende ronde wacht voor Bemelmans een grotere klepper: de Servische topspeler Janko Tipsarevic, het eerste reekshoofd in Bogotá. In Colombia komt komende nacht (Belgische tijd) ook nog onze landgenoot Xavier Malisse (ATP-90) in actie tegen een andere Colombiaan Alejandro Falla (ATP-122).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws