Home » Geen categorie » Bemelmans niet door in Rotterdam

Bemelmans niet door in Rotterdam

Bemelmans niet door in Rotterdam

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ruben Bemelmans (ATP-151) is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de hoofdtabel van het ABN AMRO World Tennis Tournament (Rotterdam, € 1 724 930). Hij moest reeds in de eerste kwalificatieronde het onderspit delven. 

Het Nederlandse tennistoernooi kende nog niet veel geluk deze editie. Topspelers annuleerden één na één hun deelname. Stanislas Wawrinka (ATP-3) liet verstek gaan door een knieblessure, Rafael Nadal (ATP-6) diende zijn lichaam algehele rust te gunnen na zijn impressionante Australian Open en ook Roger Federer (ATP-10) besloot niet af te zakken naar Rotterdam. Toernooidirecteur en voormalig Wimbledon-winnaar Richard Krajicek had zich het waarschijnlijk wel anders voorgesteld.

Toch pronkten er nog heel wat mooie namen op de affiche. Zo ook die van onze landgenoot Bemelmans. Hij speelde vandaag zijn eerste kwalificatiewedstrijd tegen Pierre-Hugues Herbert (ATP-96). In de eerste set waren beide heren erg aan elkaar gewaagd. In de tiebreak trok Bemelmans nipt aan het langste eind, 7-6(7).

De Fransman gaat beter serveren in de tweede set en heeft aan één breakpunt genoeg, met 6-4 sleept hij een beslissend robbertje uit de brand. Deze manche kent een gelijkaardig verloop. Bemelmans houdt gelijke tred tot 5-5, maar kan niet voorkomen dat Herbert zich met 7-5 plaatst voor de volgende ronde. Daarin komt hij uit tegen thuisspeler Botic Van De Zandschulp (ATP-398).

 

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws