Ruben Bemelmans (ATP-204) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde van de kwalificaties op de European Open. Hij ging in de eerste kwalificatieronde onderuit tegen de Roemeen Marius Copil (ATP-90).

Op de eerste dag van de European Open trad Bemelmans als eerste Belg aan in de kwalificaties. Hij trof in zijn eerste partij de Roemeen Copil, het vierde reekshoofd in de kwalificaties. Het was hun vijfde confrontatie. In de onderlinge duels stond het 3-1 voor de Limburger.

In de eerste set hielden Bemelmans en Copil elkaar in het begin in evenwicht. Copil zette echter druk op Bemelmans’ opslag en benutte zijn eerste breakbal. De Roemeen greep de eerste set met 6-4.

Bemelmans kon in de tweede set ook geen kansen creëren op de opslag van Copil. Het Roemeense opslagkanon serveerde uitstekend en sloeg veel aces. Copil benutte opnieuw zijn enige breakpunt en maakte de partij met 6-4 af. In de tweede kwalificatieronde volgt voor Copil een duel met de Fransman Antoine Hoang (ATP-115), het zevende reekshoofd in de kwalificaties.

Tickets

Wil je graag tickets voor de European Open? Doe mee aan onze wedstrijd om tickets voor woensdag te winnen! Of klik hier om voor de andere dagen tickets te bemachtigen!

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Volg Wouter op Twitter of stuur een mail naar Wouter.Kesteloot@tennisplaza.be.