Home » Geen categorie » Bemelmans op weg naar hoofdtabel in Wenen

Bemelmans op weg naar hoofdtabel in Wenen

Bemelmans op weg naar hoofdtabel in Wenen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ruben Bemelmans (ATP-168) heeft zich geplaatst voor de derde ronde van de kwalificaties van het ATP-toernooi van Wenen (€593 705). In de tweede ronde van de kwalificaties versloeg hij in drie spannende sets verrassend het eerste reekshoofd Peter Gojowczyk (ATP-111).

Bemelmans had een zware opdracht tegen de 25-jarige Duitser Gojowczyk, die meer dan vijftig plaatsen hoger staat op de wereldranglijst. Dit verschil was op het tennisveld niet te zien want de twee spelers waren aan elkaar gewaagd. In de eerste set redde Bemelmans drie breakpunten en viel de beslissing in de tiebreak. Daarin was onze landgenoot met 7-3 de sterkste.

In de tweede set bleef het erg spannend tussen Bemelmans en Gojowczyk. Deze keer pakte de Duitser de set in een tiebreak (7-6,7-5). In de beslissende derde set forceerde de 26-jarige Bemelmans een breakpunt en maakte hij de set met 6-3 af. In de derde en laatste kwalificatieronde moet hij het opnemen tegen het Servische zesde reekshoofd Viktor Troicki (ATP-139). Als Bemel deze match wint, staat hij op de hoofdtabel in Wenen.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws