Home » Davis Cup » Bemelmans opent Davis Cup-duel tegen Hongarije

Bemelmans opent Davis Cup-duel tegen Hongarije

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ruben Bemelmans (ATP-222) opent vrijdag de Davis Cup-ontmoeting tegen Hongarije. Hij neemt het op het gravel in de Fonix Hall op tegen Attila Balazs (ATP-76). In de tweede wedstrijd speelt Kimmer Coppejans (ATP-154) tegen Marton Fucsovics (ATP-84).

De wedstrijd tussen Bemelmans en Balazs start vrijdag om 16u. Het wordt de tweede ontmoeting tussen de twee spelers. In 2008 won onze landgenoot in drie felbevochten sets op het gravel van het Futures-toernooi Slovenia F2.

Kimmer Coppejans en zijn tegenstander treffen elkaar morgen voor de derde keer. In 2015 won Coppejans de eerste ontmoeting in Praag, twee jaar later naam Fucsovics revanche in het Duitse Heilbronn.

Na de twee enkelspelen op vrijdag, volgt zaterdag het dubbelspel. Daarin neemt het Belgische dubbelduo Sander Gillé (ATP D-43) en Joran Vliegen (ATP D-36) het op tegen Balazs (ATP D-544) en Fucsovics (ATP D-338). Eventueel volgen nadien nog twee enkelspelen. Op papier zijn dat Coppejans tegen Balasz en Bemelmans tegen Fucsovics, al kunnen de kapiteins tot één uur voor de wedstrijden nog veranderingen doorvoeren in hun teams.

Zonder Goffin

Coach Johan Van Herck moet het dit weekend wel zonder David Goffin (ATP-10) stellen. Hij koos ervoor zich voor te bereiden op de belangrijke toernooien van Indian Wells en Miami.

De inzet van het duel tegen Hongarije is een ticket voor de Davis Cup Finals in Madrid, die van 23 tot 29 november plaatsvinden. Aan die finaleweek mogen achttien landen deelnemen. Vorig jaar raakte België niet door de groepsfase van de finaleweek.

Gunter Van Stappen

Gunter Van Stappen

MEER NIEUWS