Home » Grand Slam » Wimbledon » Bemelmans overleeft thriller en bereikt hoofdtabel Wimbledon

Bemelmans overleeft thriller en bereikt hoofdtabel Wimbledon

Bemelmans overleeft thriller en bereikt hoofdtabel Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-11) krijgt gezelschap van Ruben Bemelmans (ATP-188) op de hoofdtabel van Wimbledon. Bemelmans knokte zich in vijf spannende sets voorbij de Duitser Daniel Brands (ATP-130).

Bemelmans won gemakkelijk zijn eerste kwalificatieronde maar had daarna drie spannende sets nodig tegen de Spanjaard Adrian Menendez-Maceiras (ATP-218). In de derde en beslissende kwalificatieronde moest onze landgenoot aan de bak tegen de Duitser Brands, het 21e reekshoofd in het kwalificatietoernooi.

De Limburger schoot goed uit de startblokken en greep de eerste set snel met 6-1. In de tweede set kreeg Bemelmans meer weerwerk maar triomfeerde hij opnieuw met 6-4. Onze landgenoot mocht in de derde set serveren voor de match maar liet Brands terugkeren. De Duitser won de derde set in een tiebreak en keerde zo terug in de partij.

Nu keerde de partij in het voordeel van Brands. De Duitser greep de vierde set met 6-4 en dwong zo een vijfde set af.

Bemelmans gaf echter niet op en haalde het in de beslissende vijfde set met 6-3. Na bijna drie uur mocht de Belg juichen en stoot hij door naar de hoofdtabel. Bemelmans staat voor de vierde keer op de hoofdtabel van Wimbledon, na eerdere deelnames in 2011, 2012 en 2015. Vorig jaar werd hij in de eerste ronde uitgeschakeld. Eerder vandaag miste Yannick Mertens (ATP-221) de hoofdtabel op Wimbledon.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws