Home » Geen categorie » Bemelmans pakt dubbel in Eckental

Bemelmans pakt dubbel in Eckental

Bemelmans pakt dubbel in Eckental

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ruben Bemelmans heeft zich gekroond tot kampioen op het Challengertoernooi van Eckental in Duitsland ($ 35 000+H). Zowel in het enkel- als in het dubbelspel (aan de zijde van Niels Desein) ging hij met de beker lopen.

Het toernooi van Eckental ligt Bemelmans (ATP-191) goed. Vorig jaar verloor hij er nog in de finale, maar in 2014 wou hij die prestatie absoluut verbeteren. In de finale moest hij daarvoor nog wel voorbij de Duitser Tim Puetz (ATP-203), die in de halve finales nog Niels Desein (ATP-219) had uitgeschakeld.

De eerste set was een dubbeltje op zijn kant. De match kon beide kanten opgaan, al was het enkel Tim Puetz die kansen kon afdwingen. Bemelmans werkte die echter sinecuur weg en kon op die manier een tiebreak afdwingen. Daarin was het Bemelmans die het sterkste uit de verf kwam: 7-3.

In de tweede set begonnen beide spelers elkaars opslag meer te bestoken en dat loonde. Zowel Puetz als Bemelmans konden breakballen afdwingen. Bemel kon er twee verzilveren, en dat bleek voldoende te zijn aangezien zijn Duitse tegenstander genoegen moest nemen met één break: 6-3.

“Ruben Bemelmans heeft zijn derde ATP Challenger gewonnen in Eckental. 7-6 6-3 tegen Tim Puetz.”

Na de festiviteiten om het gewonnen enkeltoernooi moest Bemelmans (ATP D-207) zich echter meteen opnieuw klaarmaken. Samen met Niels Desien (ATP D-936) vocht hij namelijk ook in het dubbelspel voor de titel. Nadat ze de eerste set met 6-3 wonnen tegen de Duitsers Andreas Beck (ATP D-375) en Philipp Petzschner (ATP D-230), moesten ze de tweede set afgeven met 4-6. In een spannende supertiebreak was het uiteindelijk het Belgische duo dat helemaal op het einde het verschil kon maken. Met 10-8 wonnen ze de wedstrijd en zo ook meteen het toernooi.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws