Home » Geen categorie » Bemelmans plaatst zich voor kwartfinale Montpellier

Bemelmans plaatst zich voor kwartfinale Montpellier

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het ATP-toernooi van Montpellier (Frankrijk, ATP World Tour 250) heeft Ruben Bemelmans (ATP-107) zich geplaatst voor de kwartfinale. De Duitser Jan-Lennard Struff (ATP-108) ging in drie sets voor de bijl.

Bemelmans had twee uur en acht minuten nodig om de Duitser over zijn knie te leggen en maakte het aardig spannend. Nadat hij de eerste set met 6-4 naar zich toe had getrokken, leek hij de wedstrijd in twee sets te gaan besluiten. Bij 4-1 in de tie-break van de tweede set, begon de motor van de Belg even te sputteren: Struff vocht zich terug in de tie-break en wedstrijd: 7-5.

In de derde set had Bemelmans echter aan één break genoeg om stand te houden en de partij alsnog definitief naar zich toe te trekken: 6-3.

“Het was alweer een superwedstrijd”, laat Bemelmans na afloop al hijgend aan Tennisplaza België weten. “Struff speelde echt goed en knalde er op los. Toen ik leidde in de tie-break in de tweede set deed ik niets verkeerd, hij haalde plots ongelofelijk straf tennis boven. Ik ben echter blijven vechten in de derde set en werd daarvoor beloond.”

In de kwartfinale neemt Bemelmans het op tegen de Duitse kwalificatiespeler Dustin Brown (ATP-98) die in de eerste ronde Steve Darcis (ATP-106) wandelen stuurde. “Een haalbare kaart”, weet Bemelmans. “Ik zal er staan!”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS