Home » Grand Slam » Wimbledon » Bemelmans redt het net niet tegen Isner

Bemelmans redt het net niet tegen Isner

Ruben Bemelmans (ATP-104) heeft de Amerikaan John Isner (ATP-10) aan het wankelen gebracht in de tweede ronde van Wimbledon. Onze landgenoot kreeg twee matchpunten, maar ging uiteindelijk toch onderuit.

Bemelmans en Isner vochten woensdag een felle strijd uit op Court 12. De Amerikaan nam een goede start en won de twee eerste sets met 1-6 en 4-6, maar Bemel bleef vechten voor elk punt. In de derde set wist hij een tiebreak af te dwingen en daarin nam Isner de leiding. Bemelmans maakte een 0-4 achterstand ongedaan en won de set met 7-6 (6).

Isner ging meermaals de discussie aan met de scheidsrechter en ging even door het lint in de vierde set na een challenge van Ruben. Onze landgenoot bleef kalm en pakte de tiebreak met 7-6 (3). Bij een 4-3 stand in het voordeel van Bemelmans in de vijfde set werd de wedstrijd stilgelegd.

Hervatting op donderdag
Bemelmans ging goed van start en wist bij 5-4 twee wedstrijdballen af te dwingen op de opslag van Isner. De Amerikaan werkte ze weg met een ace en ging in het volgende spelletje door de opslag van onze landgenoot. Bemelmans probeerde nog om terug te breaken, maar Isner serveerde de partij uit: 5-7. De wedstrijd duurde 3 uur en 46 minuten.