Home » Grand Slam » Wimbledon » Bemelmans redt het niet tegen Zuid-Afrikaans opslagkanon

Bemelmans redt het niet tegen Zuid-Afrikaans opslagkanon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ruben Bemelmans (ATP-124) is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de tweede week op Wimbledon. Hij moest zijn meerdere erkennen in de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson (ATP-42).

Bemelmans stond uitstekend te tennissen in Wimbledon en bereikte voor het eerst de derde ronde na vijf zeges op rij. In een spannende eerste set waren beide spelers aan elkaar gewaagd, een tiebreak moest de beslissing brengen en die ging met 7-6(3) naar Anderson.

Bemelmans slaagde er niet in om een breakpunt te forceren tegen de erg sterk serverende Anderson. De Zuid-Afrikaan ging éénmaal door de opslag van onze landgenoot, wat hem de tweede set opleverde: 6-4. Ook in de derde set sputterde de opslag van Anderson niet, hij sloeg 27 aces in de partij en zijn opslag gaf opnieuw de doorslag in de tiebreak: 7-6(3).

Bemelmans mag met een opgeheven hoofd Wimbledon verlaten. Hij was er de beste Belg in het enkelspel, komt opnieuw de top honderd binnen en verzekerde zich van een plaats op de hoofdtabel van de US Open.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

David Goffin - © Tani

Goffin redt het niet in Montreal

David Goffin (ATP-61) heeft geen succes geboekt met zijn wildcard op het ATP-toernooi van Montreal (Canada, ATP 1 000). Hij verloor zijn eerste wedstrijd in twee sets.

LEES MEER