Home » Grand Slam » US Open » Bemelmans stoot door naar tweede ronde kwalificaties US Open

Bemelmans stoot door naar tweede ronde kwalificaties US Open

Bemelmans stoot door naar tweede ronde kwalificaties US Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ruben Bemelmans (ATP-165) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde in de kwalificaties van de US Open. Hij versloeg de Australiër Benjamin Mitchell (ATP-226) in drie sets.

Dinsdagavond Belgische tijd waren de kwalificaties voor de US Open al goed begonnen voor de Belgen. Zowel Niels Desein (ATP-231) als Steve Darcis (ATP-365) plaatsten zich voor de tweede ronde van de kwalificaties. De 26-jarige Bemelmans volgde dinsdagnacht hun goede voorbeeld met zijn zege tegen de Australiër Mitchell.

Bemelmans begon uitstekend aan zijn match tegen de 21-jarige Mitchell. In de eerste set brak hij drie keer door de opslag van zijn tegenstander en pakte de set met 6-2. In de tweede set ging het echter veel moeizamer voor onze landgenoot en haalde Mitchell het in een tiebreak met 7-4. Bemelmans speelde daarna terug op een hoger niveau en won de derde set in amper 24 minuten met 6-1. In de tweede ronde van de kwalificaties speelt Bemelmans tegen de 23-jarige Japanner Hiroki Moriya (ATP-149), het negentwintigste reekshoofd in de kwalificaties.

Programma van Belgen op de kwalificaties US Open op woensdag

Op woensdag komen er nog twee Belgen in actie in de eerste ronde van de kwalificaties van de US Open. Om 17 uur Belgische tijd speelt An-Sophie Mestach (WTA-151) op Court 9 tegen de Tsjechische Andrea Hlavackova (WTA-181). Kimmer Coppejans komt pas woensdagnacht Belgische tijd in actie. De 20-jarige Coppejans (ATP-261) neemt het op tegen de Rus Alex Bogomolov jr. (ATP-218). Hij speelt de vijfde match op Court 10.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws