Home » Grand Slam » Australian Open » Bemelmans strijdend ten onder op kwalificaties Australian Open

Bemelmans strijdend ten onder op kwalificaties Australian Open

Bemelmans strijdend ten onder op kwalificaties Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Onze landgenoot Ruben Bemelmans (ATP-225) is er niet in geslaagd om door te stoten naar de tweede kwalificatieronde van de Australian Open. Hij moest na een lange strijd het hoofd buigen voor de Australiër Andrew Harris (ATP-232).

Het was de tweede keer in hun carrière dat Bemelmans en Harris tegenover elkaar stonden. In 2019 speelden ze al eens tegen elkaar op het challengercircuit en won Bemel de partij, dit keer was het andersom.

Harris schoot het snelste uit de startblokken in Doha en forceerde een vroege break in de eerste set, maar Bemelmans trok de stand meteen terug gelijk tot 3-3. Lang duurde de heropleving van Bemelmans niet, want hij verloor meteen weer zijn opslag in het zevende game. Dit keer kon Harris de break wel bevestigen en haalde de Australiër de eerste set binnen met 6-4.

Heropleving

In de tweede set verliep het beter voor de Limburger, hij liep meteen uit tot een 5-3-voorsprong, maar Harris knokte terug tot 5-5. Na meer dan een uur wist Bemelmans de tweede set dan toch binnen te halen met 7-5.

Een derde set moest dus beslissing brengen en die begon allesbehalve goed voor onze landgenoot. Bemelmans moest meteen zijn opslag inleveren in het openingsgame en kon die break niet meer ongedaan maken. Hij verloor uiteindelijk ook nog een tweede keer zijn opslag. Harris won de beslissende derde set met 6-3.

Na 2 uur en 33 minuten spelen ging Bemelmans dus strijdend ten onder in Doha en zodoende zal hij niet te zien zijn op de Australian Open in februari.

Sam Milde

Sam Milde

Meer nieuws