Home » ATP » Bemelmans stunt in Cherbourg

Bemelmans stunt in Cherbourg

Bemelmans stunt in Cherbourg

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ruben Bemelmans (ATP-218) heeft zich verrassend geplaatst voor de kwartfinale op het Challengertoernooi van Cherbourg (Frankrijk, CH 80). In het dubbelspel boekten Bemelmans (ATP D-210) en Zizou Bergs (ATP D-542) succes.

In Cherbourg speelde Bemelmans in de tweede ronde tegen zesde reekshoofd Quentin Halys (ATP-139). Hij pakte de eerste set in een spannende tiebreak. Halys keerde in de tweede set terug met 7-5. In de beslissende derde set haalde Bemelmans het echter met 6-3.

Bemelmans neemt het in de kwartfinale in een Belgisch duel op tegen Bergs (ATP-188) die eerder won tegen de Italiaan Andrea Pellegrino (ATP-214). Het wordt hun eerste duel op het professionele tenniscircuit.

(lees verder onder de tweets)

In het enkelspel zijn Limburgers Bemelmans en Bergs tegenstanders maar in het dubbelspel spelen ze sterk als team. Het duo ging in de kwartfinale met 4-6, 6-2 en 10-6 voorbij de topreekshoofden Sadio Doumbia (ATP D-104) en Fabien Reboul (ATP D-103). In de halve finale volgt een partij tegen het Franse team Halys en Jonathan Eysseric (ATP D-247).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws