Home » Geen categorie » Bemelmans stuurt topfavoriet huiswaarts

Bemelmans stuurt topfavoriet huiswaarts

Bemelmans stuurt topfavoriet huiswaarts

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ruben Bemelmans (ATP-190) heeft de finale bereikt op het Challengertoernooi van Champaign ($ 50 000) in de Verenigde Staten. Hij stuntte tegen eerste reekshoofd Jared Donaldson (ATP-109).

Bemelmans zet in de Verenigde Staten een uitstekende reeks neer. In de halve finale in Champaign moest onze landgenoot aan de bak tegen het 20-jarige Amerikaanse topreekshoofd Donaldson. Ze speelden voor de tweede keer tegen elkaar. Vorige week pakte thuisspeler Donaldson nog de zege in Knoxville.

Deze keer waren Bemelmans en Donaldson opnieuw aan elkaar gewaagd. In een spannende eerste set moest een tiebreak voor de beslissing zorgen. Bemelmans greep de tiebreak met 7-1. In de tweede set kwam onze landgenoot snel op een 3-0-voorsprong maar hij liet Donaldson nog terugkeren. De Limburger hield echter het hoofd koel en maakte de partij met 6-3 af.

In de finale in Champaign wacht voor Bemelmans een duel met tweede reekshoofd Henri Laaksonen (ATP-141) of de Amerikaanse verrassing Christopher Eubanks (ATP-937). Hij won dit jaar al twee lager genoteerde futurestoernooien en kan in Champaign zijn eerste Challenger van dit seizoen veroveren. Hij strijdt voor zijn vijfde Challenger van zijn carrière. Bemelmans zal ook een opmars op de ATP-ranking maken. Hij klimt al zeker 23 plaatsen naar nummer 167.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws