Home » Grand Slam » Roland Garros » Bemelmans: van lucky loser naar de tweede ronde op Roland Garros

Bemelmans: van lucky loser naar de tweede ronde op Roland Garros

Ruben Bemelmans (ATP-110) staat voor het eerst in zijn carrière in de tweede ronde van Roland Garros. De Limburger werd zaterdag opgevist uit de kwalificaties en won zijn partij in drie sets.

Van de enorme teleurstelling nipt naast de hoofdtabel te grijpen, over opgevist te worden als lucky loser, tot de euforie van zich te plaatsen voor de tweede ronde. De Limburger beschreef het zondag al als “een rollercoaster van emoties”. Dat zal zeker opgaan na zijn winst in de eerste ronde.

Bemelmans nam het in de openingsronde op tegen de Indiër Yuki Bhambri (ATP-93). In de eerste set waren er kansen voor beide spelers. In een felbevochten set ging Bemelmans uiteindelijk met de setwinst lopen. Ook in de tweede set was de spanning te snijden. Bijna elk spelletje ging tot deuce en de Indiër kwam twee keer op een break voorsprong. De Limburger knokte zich telkens terug in de set en won ook in extremis de tweede manche.

In de derde set stond er geen maat op de Belg die nog maar één keer echt bedreigd werd op zijn eigen opslag. Na 2 uur en 12 minuten stonden de 6-4, 6-4 en 6-1 winstcijfers vast. Het is de eerste keer in zijn carrière dat Bemelmans zich kan plaatsen voor de tweede ronde in Parijs. Hij wacht daar op de winnaar van de wedstrijd tussen Jurgen Zopp (ATP-136) en Jack Sock (ATP-14).