Home » Grand Slam » Australian Open » Bemelmans verder in Melbourne, Bonaventure uitgeschakeld

Bemelmans verder in Melbourne, Bonaventure uitgeschakeld

Bemelmans verder in Melbourne, Bonaventure uitgeschakeld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ruben Bemelmans (ATP-173) heeft zich na een felbevochten wedstrijd geplaatst voor de laatste kwalificatieronde op de Australian Open. Ysaline Bonaventure (WTA-194) werd uitgeschakeld tegen topreekshoofd Denisa Allertova (WTA-107).

Bonaventure had het niet getroffen met de loting op haar allereerste Australian Open. In de eerste ronde botste ze op eerste reekshoofd Allertova uit Tsjechië. Onze landgenote vocht voor wat ze waard was, maar verloor na 1 uur en 18 minuten met 3-7 en 5-7.

Bemelmans moest het opnemen tegen de Duitser Michael Berrer (ATP-121), die vorige week verrassend Rafael Nadal (ATP-3) versloeg in Doha. Bemelmans moest de eerste set met 3-6 aan de Duitser laten, maar vocht zich nadien terug in de wedstrijd. Bij 5-5 in de tweede set wist ‘Bemel’ de beslissing te forceren en trok hij met 7-5 het laken naar zich toe. In de derde set speelde onze landgenoot erg geconcentreerd, en kon hij een breakpunt benutten. Na 1 uur en 51 minuten boekte Bemelmans met 3-6 7-5 6-3 een plaatsje in de laatste kwalificatieronde. Daarin moet hij het opnemen tegen de Japanner Hiroki Moriya (ATP-146) die vorig jaar te sterk was voor onze landgenoot tijdens de kwalificaties van de US Open.

Steve Darcis (ATP-131) en Maxime Authom (ATP-196) spelen op vrijdag hun tweede kwalificatiewedstrijd. De beslissende ronde wordt op zaterdag gespeeld.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws