Home » Grand Slam » Australian Open » Bemelmans vervoegt Goffin op hoofdtabel Australian Open

Bemelmans vervoegt Goffin op hoofdtabel Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ruben Bemelmans (ATP-173) overleefde als enige van zeven Belgen de kwalificaties van de Australian Open. Steve Darcis (ATP-131) en Maxim Authom (ATP-196) werden uitgeschakeld in de laatste kwalificatieronde. Ook David Goffin (ATP-22) kent intussen zijn tegenstrever.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Bemelmans plaatste zich opvallend makkelijk voor de hoofdtabel na een 6-2 6-2 zege tegen de Japanner Hiroki Moriya (ATP-146). In de eerste ronde neemt hij het op tegen 23e reekshoofd Ivo Karlovic (ATP-25), die vooral bekend staat omwille van zijn harde opslag. Het wordt hun eerste ontmoeting.

Darcis ging onderuit tegen de ervaren Oostenrijker Jurgen Melzer (ATP-106) na een felbevochten wedstrijd : 6-7(8) 6-1 en 4-6. Tim Smyczek (ATP-111), die eerder Coppejans naar huis stuurde, was nu ook te sterk voor Authom. Na een spannende wedstrijd moest onze landgenoot met 7-5 6-7(1) en 2-6 de duimen leggen.

De tegenstrever van twintigste reekshoofd Goffin wordt de 36-jarige Amerikaan Michael Russel (ATP-156). Ze speelden reeds drie keer tegen elkaar op het challengercircuit, telkens won Goffin.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS