Home » Geen categorie » Bemelmans weken tot maanden buiten strijd met rugblessure: “Dit is een ramp”

Bemelmans weken tot maanden buiten strijd met rugblessure: “Dit is een ramp”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ruben Bemelmans (ATP-133) is ernstig geblesseerd aan de onderrug. Dat wees een nieuwe MRI-scan dinsdag uit. Zijn coach Daniel Meyers deelde de pijnlijke primeur met Tennisplaza België en spreekt over een “ramp”.

“Ik ben geen dokter, maar de blessure is ernstig en Ruben kan weken tot maanden buiten strijd zijn”, vertelt een gelaten Meyers aan Tennisplaza België. “We hebben de trainingen voorlopig opgeschort, hij mag een tijdlang niet meer tennissen. Dit is een ramp want hij zal een serieuze val op de wereldranglijst maken.”

Snel terugkomen

“Het gaat om dezelfde blessure die ik drie jaar geleden had”, verklaart Bemelmans als we hem om een reactie vragen. “Nu is het echter aan de rechterkant van m’n onderrug. De revalidatie kan inderdaad lang duren, maar met de juiste oefeningen en goede verzorging kan het wel een pak sneller gaan. Ik moet nu corrigerende oefeningen doen en doe er alles aan om zo snel mogelijk terug te komen.”

Bemelmans sukkelt al enkele weken met zijn onderrug. De blessure stak voor het eerst de kop op begin maart.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Elise Mertens - © Jimmie48 Tennis Photography

Mertens naar kwartfinale Rome

Elise Mertens (WTA-20) blijft sterk bezig op het WTA-toernooi van Rome (Italië, Premier). Ze plaatste zich voor de kwartfinale na een zege tegen Danka Kovinic (WTA-86).

LEES MEER