Home » Geen categorie » Bemelmans zonder problemen naar tweede ronde

Bemelmans zonder problemen naar tweede ronde

Bemelmans zonder problemen naar tweede ronde

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ruben Bemelmans heeft zich maandag zonder veel problemen geplaatst voor de tweede ronde van het toernooi van Busan, in Korea ($ 75 000). Tegen de Brit Brydan Klein kwam de Belg nooit echt in de problemen.

Brydan Klein (ATP-247) en Ruben Bemelmans (ATP-147) hadden elkaar nooit ontmoet, maar de 100 plaatsen verschil in ranking zorgden wel voor de favorietenrol van Bemel. En die maakte hij ook waar. Door al de zes breakpunten op zijn opslag weg te werken en zelf drie keer door de opslag van zijn tegenstander te gaan, boekte de Belg een vrij eenvoudige zege: 6-3 en 6-3. In de tweede ronde moet hij de baan op tegen Danai Udomchoke (ATP-265) uit Thailand, die zijn plaatsje in de tweede ronde gratis kreeg doordat de Japanner Yuichi Sugita (ATP-135) er bij 0-3 in de eerste set de brui aan gaf.

Deze overwinning is in elk geval een opsteker voor Ruben. Met het oog op de kwalificaties van Roland Garros – die volgende week beginnen – moet dit toernooi namelijk nog voor wat matchritme zorgen na de blessure-onderbreking.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws