Home » European Open » Bemelmans zorgt voor eerste Belgische zege op European Open

Bemelmans zorgt voor eerste Belgische zege op European Open

Bemelmans zorgt voor eerste Belgische zege op European Open

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Ruben Bemelmans (ATP-98) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het ATP-toernooi van Antwerpen (België, € 660 375). Hij versloeg de Duitser Peter Gojowczyk (ATP-68) in drie sets.

De 28-jarige Gojowczyk won afgelopen maand het ATP-toernooi van Metz, en blaakte van het zelfvertrouwen. In de eerste set maakte de Duitser het Bemelmans meteen lastig op de opslag. Onze landgenoot overleefde zijn eerste servicegame, maar bij het tweede breakpunt in het tweede opslagspelletje was de break een feit. Bemelmans maakte de break nog ongedaan en kwam terug tot 4-4. Gojowczyk schakelde echter een versnelling hoger, ging opnieuw door de opslag van Bemelmans en pakte de eerste set met 4-6.

Bemelmans begon sterk aan de tweede set, hij won zijn opslagspelletjes vrij makkelijk en maakte het Gojowczyk knap lastig op zijn opslag. Tot een break kwam het echter niet, het ging gelijk op tot 4-4. Er slopen wat foutjes in het spel van onze landgenoot en de Duitser kreeg twee breakkansen, Bemelmans redde knap en ging met 5-4 aan de leiding. Bemelmans kwam 0-30 voor, maar Gojowczyk serveerde sterk en kwam terug tot 5-5. Na twee makkelijke opslaggames moest een tiebreak de beslissing brengen. Bemelmans kwam 5-3 voor en kreeg bij 6-5 een eerste setpunt, het was meteen raak en met 7-6(5) hingen de bordjes gelijk.

In het derde spelletje van de derde set kreeg Bemelmans drie breakpunten, maar hij geraakte niet door de service van de Duitser. Bij 3-3 kwamen er opnieuw twee kansen en deze keer was het wel raak, onze landgenoot ging met 4-3 aan de leiding. Gojowczyk gaf zich echter niet gewonnen en brak meteen terug. Bij 5-5 kreeg Bemelmans opnieuw een breakpunt, maar weer redde Gojowczyk knap, al had de Duitser steeds meer last van krampen. Een tiebreak moest opnieuw de beslissing brengen en daarin ging Bemelmans met 6-2 aan de leiding. Gojowczyk kreeg een time violation in de tiebreak en het lukte hem bij 6-2 helemaal niet meer om te serveren. Hij viel neer en bleef minutenlang liggen. Een nieuwe time violation voor Gojowczyk en de tiebreak ging met 7-6(2) naar Bemelmans.

Ruben Bemelmans - © Melissa Van de Wiele
Ruben Bemelmans – © Melissa Van de Wiele

“Deze overwinning doet deugd”

Ruben was na afloop erg blij met de overwinning: “Het doet deugd, want het is lang geleden dat ik eigenlijk nog een goede wedstrijd heb gespeeld. Ik zat toch in een klein dipje qua resultaten, dus deze overwinning is erg mooi. Natuurlijk is het wel lastig om te winnen als je tegenstrever krampen heeft, maar we hebben twee uur alles gegeven.”

Onze landgenoot mag zich nu opmaken voor een duel met Nick Kyrgios (ATP-20) in de avondwedstrijd op woensdag. “Dat zal leuk worden, niet gemakkelijk maar ik weet aan wat ik me kan verwachten. Kyrgios is mentaal heel onstabiel, en dat gaat niet snel veranderen. Als hij zich houdt zoals tijdens de Davis Cup zal het heel moeilijk zijn, maar ik moet zeker in mijn kansen geloven.”

Daarna is het uitkijken naar de Davis Cup: “De finale van de Davis Cup is vlak over de grens, dus het gaat misschien wat anders aanvoelen omdat het buitenshuis is, maar super dat we dit twee keer kunnen meemaken in drie jaar tijd. Ik hoop dat Joris fit geraakt, twee dagen geleden was hij terug aan het tennissen op het gemak. Woensdag komt hij ook kijken.”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws