Home » Davis Cup » Bemelmans zorgt voor totale ommekeer en bezorgt België beslissende punt

Bemelmans zorgt voor totale ommekeer en bezorgt België beslissende punt

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Ruben Bemelmans (ATP-221) heeft België de zege bezorgd in het Davis Cup-duel tegen Bolivië. Hij haalde het in twee sets van Murkel Dellien (ATP-1332).

Na de knappe zeges van het dubbelteam en Michael Geerts (ATP-289) moest Bemelmans alles uit de kast halen in zijn duel met Dellien. Onze landgenoot keek tegen een 2-5 achterstand aan, maar kon het tijd nog keren. Bemelmans krikte zijn niveau op en won de eerste set met 7-5.

In de loodzware hitte kreeg Dellien af te rekenen met krampen. Bemelmans liep 5-0 uit maar zijn tegenstander wist hem toch nog onder druk te zetten. Onze landgenoot wist met 6-2 het laken naar zich toe te trekken. België plaatst zich zo voor de barrages voor de Davis Cup-finale in 2022.

Bemelmans was na afloop erg blij en opgelucht: “Bij 2-5 heb ik geprobeerd om mijn niveau op te krikken en ben ik agressiever gaan spelen. Ik ben blij dat ik dit nog mag meemaken, dat ik deze match naar ons toe heb kunnen toetrekken. Op 2-2 heb ik me in het verleden nooit kunnen bewijzen en dit doet echt deugd. De omstandigheden waren echt brutaal, 35 à 39 graden en erg vochtig. Zodra het fysiek werd was het echt een kwestie van wie het langs zijn krampen onder controle kon houden. De laatste spelletjes waren erg stresserend, dit was echt pompen en niet verzuipen.”

Van Herck: “We zijn heel erg diep moeten gaan”

Ook de kapitein was tevreden over de remontada: “Het was zeker één van onze moeilijkste duels in extreme omstandigheden. Na zaterdag stonden we er niet goed voor, zeker met Zizou die uitgevallen was, maar het dubbelspel heeft ons weer op weg geholpen en Michael heeft een fantastische wedstrijd gespeeld. Ruben voelde zich niet goed na zijn wedstrijd zaterdag, maar hij heeft alles op de kast gehaald, en met de steun van de ploeg hebben we toch nog de overwinning binnengehaald. Iedereen is erg diep gegaan dit weekend.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS