Home » Olympische Spelen » Bencic in thriller naar olympische finale

Bencic in thriller naar olympische finale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De Zwitserse Belinda Bencic (WTA-12) heeft zich verzekerd van een olympische medaille in Tokio. Ze ging in een marathonmatch in de halve finale voorbij de Kazakse Elena Rybakina (WTA-20).

Ondanks de afwezigheid van Roger Federer (ATP-9) en Stan Wawrinka (ATP-30) zal Zwitersland al zeker een olympische medaille veroveren in het tennistoernooi. De 24-jarige Bencic is namelijk al zeker van een gouden of zilveren medaille.

In haar halve finale moest Bencic evenwel knokken voor de zege tegen Rybakina uit Kazachstan. Rybakina kreeg maarliefst zes setpunten in de eerste set maar Bencic greep de zege in een tiebreak na een slopende set van 73 minuten.

Rybakina keerde in de tweede set terug met 6-4 waarna een derde set voor de beslissing zorgde. Bencic kwam in de beslissende set eerst op een 0-2-achterstand maar toonde haar wilskracht. Ze keerde terug en pakte de beslissende set met 6-3.

De tegenstander van Bencic in de finale is nog niet bekend. De Zwitserse speelster treft underdog Marketa Vondrousova (WTA-42) die te sterk was favoriete Elina Svitolina (WTA-6).

(lees verder na de tweets)

Zwitserland is nu al zeker van een vierde olympische medaille op rij in het tennis. Sinds 2008 kon het Zwitserse tennisteam telkens eremetaal veroveren op de Olympische Spelen.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS