Home » ITF » Benoît en Zimmermann knap naar de halve finale in Caserta

Benoît en Zimmermann knap naar de halve finale in Caserta

Op het ITF-toernooi van Caserta (Italië, $ 25 000) hebben Marie Benoît (WTA-366) en Kimberley Zimmermann (WTA-323) zich geplaatst voor de halve finale. Benoît klopte knap het zevende reekshoofd.

De Belgische tennisvrouwen zijn in goede doen in Castera, nabij Napels. Benoît heeft in de kwartfinale voor een kleine stunt gezorgd door de scalp van het zevende reekshoofd Cindy Burger (WTA-313) te nemen.

In een eerste set met wisselende kansen wist Benoît de set binnen te halen in een tiebreak waarna ze vlot de tweede manche en zo ook de wedstrijd wist te winnen. Het werd 7-6 (4) en 6-1 na 1 uur en 41 minuten. Haar volgende tegenstander wordt Stefania Rubini (WTA-311). In de onderlinge ontmoetingen staat het 1-1.

Op naar een Belgische finale?

Ook Zimmermann plaatste zich in twee sets voor de halve finale. Zij nam de maat van Ludmilla Samsonova (WTA-552) die een thuiswedstrijd speelde. De Belgische maakte een vroege break in de eerste manche ongedaan om naar een 5-2 voorsprong te spurten. Samsonova brak nog één keer terug maar de openingsset was voor Zimmermann.

Na een rommelig begin van de tweede set kon Zimmermann de controle over de wedstrijd helemaal grijpen. Na 1 uur en 42 minuten stond de 6-4, 6-2 winst vast voor de Belgische. Voor een plaats in de finale moet ze nu opnieuw voorbij een Italiaanse. Ze ontmoet Anastasia Grymalska (WTA-258) voor het eerst in haar carrière.