Home » Geen categorie » Benoît gaat voor titel in Italië

Benoît gaat voor titel in Italië

Benoît gaat voor titel in Italië

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Marie Benoît staat in de finale van het ITF-toernooi van Santa Margherita Di Pula ($ 10 000) in Italië. Ook in het dubbelspel stond ze in de finale, maar daar kon ze de titel net niet binnenhalen.

Benoît (WTA-457) liet op weg naar de halve finales nog geen steek vallen. In drie wedstrijden verloor het Belgische derde reekshoofd amper zeven games. Om de finale te bereiken moest ze nog wel voorbij de Italiaanse Stefania Rubini (WTA-991) geraken. Die Rubini had er ook al een geweldige week opzitten, want ze versloeg op weg naar de laatste vier het eerste reekshoofd.

Ook in de halve finale bewees Rubini haar goede vorm en kunnen. Met 4-6 pakte ze de eerste set en wees ze Benoît aan op achtervolgen. In de tweede set stelde het jonge Belgische talent echter orde op zaken. Ze schakelde een tandje hoger en liet Rubini alle hoeken van het court zien: 6-2. In de derde en beslissende set beende Rubini Benoît echter opnieuw bij en wachtte er een spannende slotfase. Uiteindelijk was het de Belgische die een break voorsprong kon behouden en zich zo voor de finale kon plaatsen.

In die finale neemt ze het op tegen Martina Trevisan (WTA-895). Hoewel er opnieuw een aanzienlijk verschil op de rankings is, valt de Italiaanse Trevisan zeker niet te onderschatten. Vorige week nam ze namelijk nog een ITF-titel mee naar huis.

In het dubbelspel stond Benoît ook in de finale. Samen met landgenote Kimberley Zimmermann moest ze daar als eerste reekshoofd echter de duimen leggen voor een Italiaans duo. Balducci en Brescia, de vierde reekshoofden, waren de beste in een supertiebreak: 6-3 0-6 [5-10].

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws