Home » ITF » Benoît grijpt naast plaats in halve finale in Grado

Benoît grijpt naast plaats in halve finale in Grado

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het ITF-toernooi van Grado (Italië, $ 25 000) heeft Marie Benoît (WTA-366) zich niet kunnen plaatsen voor de halve finale. Ze ging in een uitgestelde partij onderuit in drie sets. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Benoît begon vrijdag aan haar wedstrijd in de kwartfinale tegen de Italiaanse Martina Di Guiseppe (WTA-269). De Belgische greep de leiding na een eerste manche vol wisselende kansen. In de tweede set kwam ze op een 3-0 en dubbele break voorsprong te staan. Di Guiseppe maakte nog één break goed maar bij een 5-4 stand serveerde Benoît voor de wedstrijd.

Ze kreeg een wedstrijdpunt maar kon deze niet benutten. De Italiaanse dwong een tiebreak af en ook hier kon Benoît enkele wedstrijdpunten bij elkaar spelen. Opnieuw faalde de Belgische en Di Guiseppe bracht de wedstrijd in evenwicht. Daarop werd de wedstrijd stilgelegd wegens invallende duisternis.

Zaterdag werd de wedstrijd hervat en de nacht rust bracht geen beterschap voor Benoît. Ze won nog wel het eerste spelletje, maar moest daarna de Italiaanse laten gaan. Benoît verloor zes spelletjes op rij en moest na exact drie uur wedstrijd inpakken met 6-4, 6-7 (8) en 1-6.

koen

koen

MEER NIEUWS

Sander Gillé en Joran Vliegen - © European Open

Sandoran naar kwartfinale in Halle

Sander Gillé (ATP D-29) en Joran Vliegen (ATP D-28) hebben zich geplaatst voor de kwartfinale op grastoernooi van Halle (Duitsland, ATP 500). Ze gingen voorbij een Australisch duo.

LEES MEER