Home » Geen categorie » Benoit op weg naar de dubbel in Griekenland?

Benoit op weg naar de dubbel in Griekenland?

Benoit op weg naar de dubbel in Griekenland?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Marie Benoit (WTA-496) is in Heraklion, Griekenland (ITF-$10 000) aan een uitstekende week bezig. Ze plaatste zich samen met Kimberley Zimmermann voor de finale van het dubbelspel en ook in het enkelspel staat ze al in de halve finales. Zimmermann (WTA-763) bleef steken in de kwartfinales.

Twee games, dat is alles wat vierde reekshoofd Benoit liet liggen op haar weg naar de halve finales. In de eerste ronde kon Franse kwalificatiespeelster Alice Hall (NR) geen weerwerk bieden tegen het jonge geweld van Benoit: twee maal 6-0. In de tweede ronde wachtte Griekse wildcard Stamatia Fafaliou (WTA-898) een niet veel beter lot. Zij kon in beide sets telkens op het nippertje de nul vermijden, maar verder dan twee keer 6-1 kwam ze niet.

Haar plaatsje in de halve finale kreeg Marie Benoit dan weer cadeau. Tegenstandster Julia Wachaczyk (WTA-640) gooide namelijk al de handdoek nog voor de wedstrijd begonnen was. Kimberley Zimmermann, de dubbelpartner van Marie Benoit, stond eveneens in de kwartfinales. In een spannende drie setter was ze echter net iets te klein voor de Franse kwalificatiespeelster Lou Brouleau (NR): 5-7, 6-4 en 3-6.

In het dubbelspel staan Benoit en Zimmermann zelfs nog iets verder. Als tweede reekshoofden versloegen ze in de halve finales een Grieks-Zweeds koppel met 7-5 en 6-1. In de finale nemen ze het op tegen eerste reekshoofden Leykina en Papamichail.

Wil Marie Benoit ook in het enkelspel de finale bereiken, dan moet ze ook daar voorbij Despina Papamichail (WTA-391). Benoit en Papamichail speelden nooit eerder tegen elkaar.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws