Home » ITF » Benoît pakt tweede titel in Naples, maar ‘moet’ vooral deze week presteren om ranking te behouden

Benoît pakt tweede titel in Naples, maar ‘moet’ vooral deze week presteren om ranking te behouden

Benoît pakt tweede titel in Naples, maar ‘moet’ vooral deze week presteren om ranking te behouden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Marie Benoît (WTA-262) heeft het toernooi van Naples (ITF W35) in de Verenigde Staten gewonnen. Pas in de finale verloor ze haar eerste set van het toernooi.

Net als vorig jaar heeft Benoît haar seizoensstart niet gemist. Nadat de Belgische zonder al te veel moeite de finale bereikte in Naples, maakte de 23-jarige Zwitserse Leonie Kung (WTA-425) het haar nog even moeilijk, maar uiteindelijk werd het 6-4, 1-6 en 6-4 voor onze landgenote die zo haar dertiende professionele ITF-titel binnenhaalde.

In het dubbel staat de teller van Benoît op elf trofeeën. Vorige week was ze in het dubbelspel in Naples (week 1) nog de beste samen met, jawel… Kung (WTA D-455).

Dubbelspel met Sofia Costoulas

Ook in het dubbelspel maakte Benoît (WTA D-518) een goede beurt. Samen met landgenote Sofia Costoulas (WTA D-259) knokte ze zich – met o.a. een overwinning op de top reekshoofden – tot in de halve finale. Daarin bleken Elvina Kalieva (WTA D-378) uit de Verenigde Staten en de Russische Maria Kozyreva (WTA D-196) wel net iets te sterk: het werd 5-7 en 5-7 voor de derde reekshoofden, die later de titel pakten met een double bagel.

Costoulas (WTA-248) kon in het enkelspel geen potten breken en verloor als derde reekshoofd in de tweede ronde.

Een top rapport dus voor Benoît afgelopen week in Florida, al zal daar volgende week – wanneer de nieuwe WTA-ranking uitkomt – wellicht weinig van te merken zijn op de ranglijsten. De Waalse had namelijk heel wat punten te verdedigen van Vero Beach, het toernooi dat ze vorig jaar won in Florida en dat was een ITF W60. Verwacht wordt dat Benoît daarom zelfs enkele plaatsen zal verliezen, mocht ze deze week minder ver geraken in Vero Beach, dat intussen een ITF W75+H is geworden.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws