Home » Geen categorie » Benoit wint tweede toernooi van 2015

Benoit wint tweede toernooi van 2015

Benoit wint tweede toernooi van 2015

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Marie Benoit (WTA-370) heeft de eindzege behaald op het ITF-toernooi van Alphen aan de Rijn ($ 25 000). Op het Nederlandse gravel nam ze in de finale afstand van de Kroatische Tena Lukas (WTA-319).

De 20-jarige Benoit ging in de eerste ronde voorbij een kwalificatiespeelster en stond in de tweede ronde tegenover tweede reekshoofd Alberta Brianti (WTA-197). Onze landgenote speelde een sterke match en versloeg het tweede reekshoofd met 6-3 en 6-4.

Na haar stunt in de tweede ronde won Benoit zonder setverlies haar kwartfinale. In de halve finale verbaasde ze opnieuw tegen een reekshoofd. De Waalse haalde het deze keer met 7-5 en 6-4 van derde reekshoofd en thuisspeelster Lesley Kerkhove (WTA-217).

In de finale werd het een strijd tussen outsiders. De Kroatische Lukas had immers het eerste en het achtste reekshoofd uitgeschakeld en stond nu tegenover Benoit in de finale. Benoit verloor de eerste set met 7-5 maar keerde knap terug met 6-3 en 6-4. Ze pakt haar tweede titel van 2015, na een eerdere zege in het Tunesische El Kantaoui.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws