Home » Geen categorie » Benoît zet scheve situatie recht in Vrnjacka Banja

Benoît zet scheve situatie recht in Vrnjacka Banja

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het ITF-toernooi van Vrnjacka Banja (Servië, $ 15 000) heeft Marie Benoît (WTA-434) niet zonder moeite de kwartfinale bereikt. Een 15-jarige thuisspeelster maakte het haar knap lastig. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De Belgische moest het in de tweede ronde opnemen tegen de nog maar 15-jarige Mihaela Djakovic (NG). De Servische kon zich plaatsen voor de hoofdtabel vanuit de kwalificaties, dus ze had al bewezen wat ze kon. Op papier zou Benoît echter weinig moeite mogen hebben met haar tegenstander.

Dat draaide wel even anders uit want de Belgische moest twee sets diep gaan alvorens ze meer afstand kon nemen van Djakovic. De Servische wist de eerste set met 4-6 binnen te halen waarop Benoît moest knokken om de tweede te winnen met 6-4. In de beslissende manche kon de Belgische meer overtuigend spelen. Na net geen drie uur wedstrijd staat Benoît dus in de kwartfinale na 4-6, 6-4 en 6-2 winst. Daar wacht opnieuw een Servische: Kristina Ostojic (WTA-864).

koen

koen

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER