Home » Geen categorie » Berdych past ook voor Rio door Zikavirus

Berdych past ook voor Rio door Zikavirus

Berdych past ook voor Rio door Zikavirus

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Door het Zikavirus zullen een aantal toptennissers niet deelnemen aan de Olympische Spelen in Rio. Na Milos Raonic (ATP-5) en Simona Halep (WTA-7), roept ook Tomas Berdych (ATP-8) het Zikavirus in als reden voor zijn forfait voor Rio.

Vrijdag kondigden Raonic en Halep al aan dat ze niet naar Rio afreizen omdat ze bezorgd zijn over het Zikavirus. Zaterdag gaf ook Berdych, het nummer acht van de wereld, forfait voor Rio omwille van het Zikavirus.

De Tsjech maakte zijn beslissing op Twitter bekend. “Het was een moeilijke beslissing na een zware discussie met mijn naasten. De reden van mijn forfait is het Zikavirus dat in Brazilië aanwezig is. Omdat ik net een familie heb gesticht, is hun gezondheid de prioriteit en wil ik de gezondheidsrisico’s beperken. Ik wens het Tsjechische team veel succes”, zei Berdych op Twitter.

Berdych, Raonic en Halep zijn de eerste tennissers die omwille van het Zikavirus niet afreizen naar Rio. Het Zikavirus kan misvormingen in de hersenen veroorzaken bij pasgeboren baby’s. Eerder zegden andere tennissers ook al af voor Rio, omwille van andere redenen. Dominic Thiem (ATP-9), John Isner (ATP-16), Bernard Tomic (ATP-19) en Ernests Gulbis (ATP-60) wilden liever voor rankingpunten spelen op de ATP-tour. Nick Kyrgios (ATP-18) doet niet mee door een dispuut met het Australische Olympische Comité.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws