Home » Geen categorie » Berdych te sterk voor Goffin in Marseille

Berdych te sterk voor Goffin in Marseille

Berdych te sterk voor Goffin in Marseille

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-17) heeft niet kunnen stunten tegen tweede reekshoofd Tomas Berdych (ATP-8) op de Open 13 de Provence in Marseille (€ 665 910). In de kwartfinale ging hij met 6-3 en 6-4 onderuit.

Zesde reekshoofd Goffin plaatste zich voor de kwartfinale dankzij de opgave van Mischa Zverev (ATP-175) in de tweede ronde. Bij de laatste acht stond hij tegenover de 30-jarige Tsjech Berdych, het nummer acht van de wereld. Op de US Open in 2012 won Berdych het eerste en enige duel van Goffin.

Goffin kon slechts één keer in zijn carrière een zege behalen tegen een top 10-speler en deed tegen Berdych een nieuwe poging. In de eerste set nam onze landgenoot knap het voortouw en ging hij door de opslag van zijn Tsjechische tegenstander. Berdych brak echter terug en verzilverde daarna nog een tweede breakpunt. Goffin kon zijn achterstand niet meer ophalen en moest de eerste set met 6-3 prijsgeven.

In de tweede set forceerde Berdych bij 1-1 opnieuw een belangrijke break. De Tsjech liep daarna uit tot 3-1. De Luikenaar serveerde sterk met vijf aces maar kon zijn tegenstander op zijn opslag niet verontrusten. In de tweede set kreeg Goffin zelfs geen enkele breakbal. Berdych behield het vertrouwen en maakte de match met 6-4 af. Hij treft in de halve finale de Australiër Nick Kyrgios (ATP-41) die derde reekshoofd Richard Gasquet (ATP-10) met 6-0 en 6-4 verpulverde.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws