Home » ATP » Berdych zet punt achter carrière

Berdych zet punt achter carrière

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Tomas Berdych (ATP-103) stopt met proftennis. De 34-jarige Tsjech wou het nieuws bekend maken tijdens de ATP Finals, maar het lekte al eerder uit in de Tsjechische pers.

Berdych speelde zijn laatste wedstrijd op de US Open, hij werd de laatste jaren geplaagd door blessures. De Tsjech speelde tijdens zijn carrière één grandslamfinale: in 2010 verloor hij de finale van Wimbledon tegen Rafael Nadal. Berdych stond bekend omwille van zijn regelmaat, hij kampeerde jarenlang in de top tien en piekte op de vierde plaats van de ATP-ranking. In 2012 en 2013 won hij de Davis Cup met het Tsjechische team.

Berdych zou zijn afscheid zaterdag bekendmaken tijdens de ATP Finals, maar zijn vader was loslippig tegen de tabloids. Berdych reageerde intussen op Twitter: “Met de huidige social media is het tegenwoordig bijna niet mogelijk om iets stil te houden. Zaterdag zal ik mijn afscheid aankondigen”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden