Home » European Open » Bergs betaalt leergeld tegen Grieks toptalent op de European Open

Bergs betaalt leergeld tegen Grieks toptalent op de European Open

Bergs betaalt leergeld tegen Grieks toptalent op de European Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zizou Bergs (ATP-1538) heeft op de European Open (ATP 250; € 589 185) niet voor een stunt kunnen zorgen. De 18-jarige Limburger, die van de organisatie een wildcard kreeg, moest in de eerste kwalificatieronde zijn meerdere erkennen in het Griekse talent Stefanos Tsitsipas (ATP-131).

Bergs mocht vorig jaar al eens proeven van de European Open. Toen speelde hij een uitstekende partij tegen niemand minder dan Pierre-Hugues Herbert (ATP-86). Onze landgenoot moest pas in de derde set en na een tiebreak het hoofd buigen. Met Tsitsipas kreeg hij vandaag opnieuw een (toekomstige) klepper tegenover zich. “Ik ben hier niet enkel voor de ervaring, maar ik wil ook winnen”, klonk het vooraf strijdvaardig bij Bergs.

Tsitsipas, die vorige week in Shanghai in de tweede ronde na twee tiebreaks verloor van subtopper John Isner (ATP-16), schoot als een raket uit de startblokken. Bergs kreeg geen voet aan de grond en kon in de eerste vijf spelletjes slechts vijf punten winnen. In geen tijd stond er 0-6 op het scorebord in de Lotto Arena.

In de tweede set kon Bergs meer weerwerk bieden. Beide heren wonnen relatief  makkelijk hun opslagspelletje tot de Griek in het achtste game genadeloos toesloeg. Enkele onnodige fouten van Bergs en het stond na 52 minuten 0-6 3-6. Tsitsipas verloor op zijn eigen opslaggames in totaal slechts vijf puntjes, indrukwekkend.

 

 

Steven Gijbels

Steven Gijbels

Meer nieuws