Home » ATP » Bergs bevestigt en pakt nu ook de titel in Lille

Bergs bevestigt en pakt nu ook de titel in Lille

Bergs bevestigt en pakt nu ook de titel in Lille

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zizou Bergs (ATP-329) is erin geslaagd om het challengertoernooi van Lille (Frankrijk, CH 90) te winnen. Hij versloeg in de finale Grégoire Barrère (ATP-117) na een heuse thriller.

Bergs verkeert de laatste tijd in bloedvorm, maar had met Barrère niet de minste tegenover zich staan deze namiddag in Lille.

Vreugde van korte duur

Onze 21-jarige landgenoot wist als eerste een tik uit te delen. Bij 3-3 in de eerste set wist hij door de service te gaan van de Fransman. Lang duurde de vreugde echter niet aangezien Bergs zijn break niet kon bevestigen en meteen weer teruggebroken werd. Barrère ging erop en erover en pakte de openingsset met 6-4.

Vleugels

Lang wachten op een antwoord van Bergs was het echter niet. Hij ging in de openingsgame van de tweede set meteen door de opslag van Barrère. Een voorsprong die hem duidelijk vleugels gaf, want de Limburger liep in no time uit tot een 5-0-voorsprong. Bergs pakte de set met 6-1. Een derde set moest de beslissing brengen.

Vreemd begin in set drie

In de derde set kregen we een vreemd begin waarbij onze landgenoot meteen zijn opslagspel moest inleveren, al zette hij dat in het daaropvolgende spel recht door terug te breaken.

Vanaf dat moment ontspande Bergs, want met aanvallend tennis overklaste hij Barrère bij momenten en liep hij uit tot een 4-1-voorsprong.

De Fransman wist zich echter weer in de wedstrijd te knokken. Hij won drie games op rij en bracht de bordjes weer in evenwicht. 4-4 en terug on serve.

Uiteindelijk kwam het, alsof het nog niet spannend genoeg was, tot een beslissende tiebreak nadat Bergs op 6-5 twee matchpunten niet had kunnen benutten.

Beide heren gaven elkaar ook in de tiebreak geen duimbreed toe, maar bij een 6-5-stand in de tiebreak kreeg Bergs zijn derde wedstrijdpunt. Het was derde keer goede keer voor de Limburger die de tiebreak won met 7-5.

Tweede titel

Eindstand 4-6, 6-1 en 7-6 (5) in het voordeel van onze landgenoot die met deze stunt zijn tweede challengertitel op één maand tijd verovert. Eerder deze maand was Bergs ook al de beste in Sint-Petersburg (Rusland, CH 50).

Zijn overwinning in Lille levert hem 9 200 euro aan prijzengeld en nog belangrijker 90 ATP-ranking punten op. Daardoor zal hij volgende week voor het eerst in zijn carrière de top 300 van de wereld induiken.

Opvallend is dat hij bij beide challengertoernooien won nadat hij eerst nog kwalificaties moest spelen.

Race to Turin

Door zijn sterke prestaties deze week in Lille stijgt Bergs ook naar de 67e plek in de Race to Turin. Hij springt daarmee over Kimmer Coppejans (ATP-170) en Ruben Bemelmans (ATP-200) en wordt zo na David Goffin (ATP-13) de (voorlopig) tweede beste Belg dit jaar.

Video’s en tweets

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Sam Milde

Sam Milde

Meer nieuws