Home » ITF » Bergs blijft winnen in Wisla en gaat naar kwartfinale

Bergs blijft winnen in Wisla en gaat naar kwartfinale

Op het ITF-toernooi van Wisla (Polen, $ 15 000) voelt Zizou Bergs (ATP-639) zich duidelijk in zijn sas. Hij plaatste zich in drie sets voor de kwartfinale.

Bergs, het achtste reekshoofd deze week op de Wisla & Ustron Cup, nam het in de tweede ronde op tegen Frederico Iannaccone (ATP-1110). Het was de Italiaanse kwalificatiespeler die het best aan de wedstrijd begon door meteen door de opslag van de Limburger te gaan. Bergs stelde echter orde op zaken en won de volgende zes spelletjes op rij en kwam zo op een set voorsprong.

In de tweede manche nam Bergs een optie op de wedstrijd door in het vierde spelletje de break te forceren. De Italiaan klampte aan en won ternauwernood zijn opslagspelletjes. Bij een 5-3 stand mocht Bergs serveren voor de wedstrijd, maar Iannaccone ging door de opslag van de Belg. Dat gaf de Italiaan blijkbaar moed want hij ging in één ruk door naar setwinst. De wedstrijd lag weer helemaal open.

Gemiste kansen plaatsen en herpakken

Bergs liet zicht echter niet uit zijn lood slaan en maakte duidelijk dat hij de betere speler is. De Belg gunde zijn tegenstander nog één spelletje en de wedstrijd werd beslist na 2 uur en 18 minuten. De setstanden waren 6-2, 5-7 en 6-1.

In de kwartfinale komt hij tegen een Duitser uit. Wie dat wordt, moet het duel tussen Luca Gelhardt (ATP-881) en Marvin Netuschil (ATP-765) uitmaken.