Home » Davis Cup » Bergs boekt knappe overwinning en brengt België op voorsprong tegen Kroatië

Email

Zizou Bergs (ATP-131) heeft België het eerste punt bezorgd in de Davis Cup-ontmoeting met Kroatië. Hij klopte Marin Cilic (ATP-1044) in drie sets.

Bergs begon goed aan zijn partij tegen grandslamwinnaar Cilic in de Arena Varazdin. Hij ging in het vijfde spelletje door de opslag van zijn Kroatische tegenstander en hield het kloofje vast, de eerste set ging met 6-4 naar België.

In de tweede set waren beide spelers aan elkaar gewaagd. Bergs moest bij 4-5 serveren om in de set te blijven, maar kraakte op het eind. Cilic bracht met 4-6 de partij opnieuw in evenwicht.

In set drie ging Bergs in het derde spelletje door de opslag van Cilic. Onze landgenoot kwam zelf niet in de problemen op zijn opslag en mocht bij 5-4 serveren voor de wedstrijd. Bij het eerste matchpunt was het meteen raak: 6-4. De wedstrijd duurde 2 uur en 35 minuten.

(lees verder onder de post op X)

Bergs: “Dit voelt heel speciaal, ik heb veel respect voor Cilic”

Bergs was na afloop erg blij met zijn overwinning, maar had ook veel respect voor zijn tegenstander: “Hij was nummer drie van de wereld, heeft een Grand Slam gewonnen, ik heb veel respect voor hem. Ik weet hoe hard het is om de top te bereiken. Dit geeft me veel vertrouwen voor de toekomst, ik ben een laatbloeier, maar stap voor stap kom ik er wel”.

In de tweede enkelwedstrijd op zaterdag neemt Joris De Loore (ATP-192) het op tegen de 22-jarige Duje Ajdukovic (ATP-125).