Home » ITF » Bergs dichtbij stunt tegen derde reekshoofd maar moet opgeven in Spanje

Bergs dichtbij stunt tegen derde reekshoofd maar moet opgeven in Spanje

Bergs dichtbij stunt tegen derde reekshoofd maar moet opgeven in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het ITF-toernooi van Majadahonda (Spanje, $ 25 000) kende Zizou Bergs (ATP-638) een ongelukkig einde aan zijn wedstrijd tegen het derde reekshoofd. Hij stond dichtbij een knappe overwinning maar moest opgeven. 

De 18-jarige Bergs moest het in de tweede ronde opnemen tegen de 27-jarige Steven Diez (ATP-327). Bergs was de eerste die een steek kon uitdelen door de break te nemen in het vijfde spelletje. Diez, het derde reekshoofd, stelde echter orde op zaken en won drie games op rij. De Canadees serveerde bij een 3-5 stand voor de set, maar Bergs kwam weer opzetten. De Limburger won de volgende vier spelletjes en kwam zo op een set voorsprong.

In de tweede manche ging de jonge Belg door op zijn elan en kwam tot twee keer toe op voorsprong. Diez vocht zich telkens terug in de set en dwong een tiebreak af. Hierin moest Bergs het onderspit delven. Aan het begin van de derde en beslissende set riep Bergs een medische time out in.

In de daarop volgende spelletjes werd het snel duidelijk dat de Belg teveel last ondervond van een blessure en na net geen drie uur wedstrijd gooide Bergs de handdoek in de ring bij een 7-5, 6-7 (4) en 1-5 stand. De oorzaak en de ernst van zijn blessure zijn ons nog niet bekend.

koen

koen

Meer nieuws