Home » ATP » Bergs eervol onderuit in Gstaad

Bergs eervol onderuit in Gstaad

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Zizou Bergs (ATP-212) heeft geen stunt kunnen neerzetten op het ATP-toernooi van Gstaad (Zwitserland, ATP 250). Hij verloor in drie sets van het zevende reekshoofd Laslo Djere (ATP-52) maar gaat wel nog verder in het dubbelspel.

Op het ATP-toernooi van Gstaad was de 22-jarige Bergs aan een knappe zegereeks bezig. Hij won zijn twee kwalificatiewedstrijden en ging daarna vlot voorbij de Duitser Oscar Otte (ATP-141).

In de tweede ronde moest de Limburger echter spelen tegen het zevende reekshoofd Laslo Djere (ATP-52) uit Servië. Bergs was in het begin duidelijk onder de indruk. Hij liet met momenten knap tennis zien maar door een hoge foutenlast verloor hij de eerste set met 6-2.

Bergs gaf echter niet op en pakte de tweede set met 6-4. In de beslissende set bleek Djere opnieuw de sterkste met 6-2. Bergs reageerde achteraf op Twitter alsvolgt: “Bedankt voor de liefde Gstaad! We blijven bouwen. Morgen terug in actie in het dubbelspel.”

In het dubbelspel kon Bergs (ATP D-650) later op de dag samen met de Nederlander de Nederlander Tallon Griekspoor (ATP D-369) wel succes boeken. Ze gingen met 6-3 en 6-4 voorbij vierde reekshoofden Andre Goransson (ATP D-69) en Frederik Nielsen (ATP D-91). In de tweede ronde volgt een duel tegen het Zwitserse team Jakub Paul (ATP D-307) en Leandro Riedi (ATP D-638).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS