Home » Geen categorie » Bergs en Bastin boven in Maaseik

Bergs en Bastin boven in Maaseik

Bergs en Bastin boven in Maaseik

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

In het zonnige Limburg nadert de ontknoping op de LTA Maaseik Junior Open (Grade 4). Vandaag kwamen maar liefst twaalf Belgische junioren in actie.

Zowel bij de jongens als bij de meisjes stonden acht wedstrijden op het programma. Vier Belgische jongens en vijf meisjes streden voor een plaats in de kwartfinale. Ook in het dubbelspel verschenen zes Belgen ten tonele.

Enkel Bergs sterk genoeg

Zizou Bergs (ITF-225) en Guillaume Dermiens (ITF-1391) mochten vanochtend als eersten de baan op. Bergs trad aan tegen de Nederlandse Daniel De Jonge (ITF-1020), Dermiens nam het op tegen Max Rauch (ITF-452) uit Duitsland. Voor Rauch, het zesde reekshoofd leek de wedstrijd slechts een formaliteit. Met zware 6-1 6-0 cijfers, stuurde hij Dermiens naar huis.

Bergs verging het intussen beter. Tegen de lager geklasseerde Daniel De Jonge komt hij nooit echt in de problemen. De zestienjarige Bergs bleef solide spelen en verloor nooit de controle over de wedstrijd. Met 7-5 en 6-4 plaatst hij zich voor de kwartfinale. Daarin neemt hij het op tegen de Duitse Jochen Bertsch (ITF-453), het vijfde reekshoofd.

Op court 3 en 4 kwamen vervolgens Tibo Colson (ITF-1161) en Arnaud Destrebecq (ITF-606) in actie. Colson kreeg de Duitser, Niklas Schell (ITF-330) voorgeschoteld. Deze bleek net een maatje te sterk voor Colson, die met hevige pijn in de knieën kreeg af te rekenen, maar toch dapper verder speelde. Uiteindelijk werd het 7-5 6-2 in het voordeel van Schell. Destrebecq leek met de Poolse Maksymilian Raupuk (ITF-628) een haalbare kaart getrokken te hebben. Hij verloor nipt de eerste set, maar greep meteen de tweede. In de derde set bleek de Pool echter net iets beter, 6-4 2-6 6-3.

Heynemans verrast

Na de jongens was het de beurt aan de meisjes. Op court 1 ging Louise Wittouck (ITF-1060) de strijd aan met Anastazja Rosnowska (ITF-276). De Duitse is eerste reekshoofd en staat zowat 800 plaatsen hoger op de ranglijst. Ze speelde Wittouck dan ook simpelweg naar huis. De Belgische kon haar eer weliswaar hoog houden door in elke set toch één spelletje te bemachtigen. Na een droge 6-1 6-1 is het tornooi voor haar helaas afgelopen.

Intussen vond op court 5 een Belgisch duel plaats. Sophie Gerits (ITF-488) en Gitte Heynemans (NR) stonden er oog in oog met elkaar. Gerits was, als derde reekshoofd, licht favoriet maar moest haar meerdere erkennen in de voorlopig niet geklasseerde Heynemans. Twee felbevochten sets later stond de eindstand 6-3 6-4 op het bord. Heynemans neemt het in de kwartfinale op tegen de Duitse Emelie Luisa Schwarte (ITF-551).

Axana Mareen (ITF-529) speelde dan weer tegen de Poolse Wiktoria Rutkowska (ITF-848). Mareen, op papier duidelijk de betere, leek een slechte dag te hebben. Met 6-4 6-1 trok Rutkowska de overwinning naar zich toe. Juliette Bastin (ITF-515) had gelukkig meer reden tot juichen. Zij zette met 7-5 en 6-2 de Duitse Carolin Nonnenmacher (ITF-1133) opzij. In de kwartfinale bereiden we ons voor op een ‘grexit’. Bastin neemt het immers op tegen de Griekse Vasiliki Karvouni (ITF-548).

Weinig succes in dubbel

In het dubbelspel stonden Tibo Colson en Tom Pisane (ITF-882) tegenover het Duitse duo Jochen Bertsch/Max Rauch. De Belgische tandem was echter niet opgewassen tegen het jonge geweld uit Duitsland. Vermoedelijk speelde zijn knie-probleem Colson nog parten, 3-6 1-6. Maxim Verboven (ITF-1227) tot slot nam het aan de zijde van de Indische Vishu Prasad (ITF-1983) op tegen Gustavs Lukstins (ITF-596) uit Letland en de Duitse Niklas Schell, die eerder vandaag Tibo Colson huiswaarts stuurde. Verboven en Prasad trekken zich, na 2-6 setverlies terug uit de wedstrijd.

Alle Belgische resultaten van de LTA Maaseik Junior Open kan je vinden op onze resultatenpagina. De overige uitslagen vind je terug op de website van de ITF.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws