Home » ITF » Bergs en Costoulas staan allebei in finale

Bergs en Costoulas staan allebei in finale

Bergs en Costoulas staan allebei in finale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zizou Bergs (ATP-153) heeft zijn halve finale in Yokkaichi (Japan, CH 100) gewonnen. Ook Sofia Costoulas (WTA-296) staat in de finale op het toernooi van Limassol (Cyprus, W25).

Tweede finale in drie weken

De 24-jarige Bergs, die in de kwartfinale de Japanner James Trotter (ATP-540) versloeg, moest in de halve finale aan de bak tegen het vijfde reekshoofd, de Australiër Marc Polmans (ATP-162).

Bergs, het vierde reekshoofd, won de partij met 7-5 en 6-4. In de finale neemt hij het op tegen de Amerikaan Michael Mmoh (ATP-114), het derde reekshoofd. De twee speelden één keer tegen elkaar in Forli (Italië, CH 80). Toen was de Amerikaan de beste.

Twee weken geleden won Bergs het challengertoernooi van Drummondville (Canada, CH 80), de zesde titel uit zijn carrière.

(lees verder onder de post op X, het vroegere Twitter)

Revanche genomen

Ook Costoulas is bezig aan een sterk einde van het seizoen. Na haar finale vorige week in Limasol (Cyprus, W25), die ze verloor van landgenote Hanne Vandewinkel (WTA-343), staat ze nu opnieuw bij de laatste twee.

Op weg naar de finale nam ze revanche tegen Vandewinkel door haar te verslaan met 7-5 en 6-1 in de achtste finale.

In de halve finale speelde de 18-jarige Costoulas tegen tweede reekshoofd Anastasia Zakharova (WTA-192). Na een spannende tweesetter trok Costoulas aan het langste eind. Het werd 7-6 (7) en 7-5. De wedstrijd was een heruitgave van vorige week, toen trok Costoulas ook het laken naar zich toe.

In de finale neemt ze het op tegen de Italiaanse Silvia Ambrosio (WTA-255).

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws