Home » ATP » Bergs en Goffin bereiken hoofdtabel van toernooi Rotterdam

Bergs en Goffin bereiken hoofdtabel van toernooi Rotterdam

Bergs en Goffin bereiken hoofdtabel van toernooi Rotterdam

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Twee op twee voor de Belgen op het ATP-toernooi van Rotterdam (Nederland, ATP 500). Zizou Bergs (ATP-133) en David Goffin (ATP-134) hebben zich beiden geplaatst voor de hoofdtabel. Ze wonnen elk hun laatste kwalificatieronde in twee sets.

Bergs, die in de de eerste kwalificatieronde won van Jurij Rodionov (ATP-89), moest aan de bak tegen de 22-jarige Italiaan Giulio Zeppieri (ATP-111).

Bergs startte goed aan de wedstrijd en zorgde meteen voor een break. Die voorsprong liet hij niet meer los, mede dankzij zijn solide spel en sterke opslag. Zo werd het 6-3.

Ook in de tweede set nam de 24-jarige Limburger het voortouw. Hij had bij 5-4 zelfs een wedstrijdpunt, maar de Italiaan spartelde nog even tegen. Bergs hield echter het hoofd koel en de 7-5 was een feit.

Rus Rublev

Bergs, die zich voor het eerst in zijn carrière plaatst voor de hoofdtabel van een ATP 500-toernooi, krijgt in de eerste ronde meteen tweede reekshoofd Andrey Rublev (ATP-5) voorgeschoteld.

De Rus is in uitstekende vorm, want hij won dit jaar al het toernooi van Hong Kong (China, ATP 250) en bereikte de kwartfinale op de Australian Open (Australië, Grand Slam). Daar verloor Rublev van de latere winnaar Jannik Sinner (ATP-4), die in Rotterdam het topreekshoofd is.

(lees verder onder de post op X, het vroegere Twitter)

België versus Nederland

Goffin moest voorbij de 27-jarige Nederlander Gijs Brouwer (ATP-159). Onze Belg begon sterk aan de partij en liep 5-3 uit. Maar, gesteund door een full house, vocht de Nederlander terug en kwam hij zowaar 5-6 voor.

Uiteindelijk moest een tiebreak de beslissing brengen. Daarin werkte Goffin drie setpunten weg. Het eerste was voor hem meteen raak: 7-6 (8) na net één uur spelen.

De veer leek gebroken bij Brouwer. Goffin putte kracht uit de setwinst en liet niet meer los. Zo werd het 6-2.

In de hoofdtabel speelt Goffin, voormalig finalist in 2017, tegen Dino Prižmić (ATP-169). De 18-jarige Kroaat, die een wildcard kreeg van de organisatie, maakte het Novak Djokovic (ATP-1) nog knap lastig in de eerste ronde van de Australian Open dit jaar.

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws