Home » Grand Slam » Bergs en Goffin op één zege van hoofdtabel Australian Open

Bergs en Goffin op één zege van hoofdtabel Australian Open

Bergs en Goffin op één zege van hoofdtabel Australian Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zizou Bergs (ATP-130) en David Goffin (ATP-107) moeten nog één keer winnen om de hoofdtabel van de Australian Open (Australië, Grand Slam) te bereiken. Voor Kimmer Coppejans (ATP-183), Joris De Loore (ATP-167) en Ysaline Bonaventure (WTA-272) viel het doek.

Bergs en De Loore stonden tijdens de tweede kwalificatieronde tegenover elkaar. Beide landgenoten waren aan elkaar gewaagd in de eerste set, een tiebreak moest de beslissing brengen en die ging met 7-6 (2) naar Bergs. In de tweede set was de veer bij De Loore gebroken, Bergs trok met 6-0 het laken naar zich toe. De wedstrijd duurde 1 uur en 24 minuten. In de beslissende kwalificatieronde neemt Bergs het op tegen de Australiër Dane Sweeny (ATP-257).

(lees verder onder de post op X)

Goffin begon aarzelend aan zijn duel tegen Billy Harris (ATP-200), de Brit won de eerste set met 3-6. De Luikenaar zette de scheve situatie recht en trok met 6-3 en 6-2 het laken naar zich toe. De wedstrijd duurde iets minder dan twee uur. De Canadees Gabriel Diallo (ATP-136) wordt zijn tegenstander in de beslissende kwalificatieronde.

(lees verder onder de post op X)

Voor Coppejans, geblesseerd aan de elleboog, zit het toernooi erop. Onze landgenoot verloor met 1-6 en 3-6 van Andrea Vavassori (ATP-155).

Ook Bonaventure kampte met een blessure. Ze won de eerste set tegen de Canadese Katherine Sebov (WTA-162) met 7-6 (5), maar verloor de tweede met 4-6. Bij 0-4 in de laatste set gooide onze landgenote de handdoek. Onze landgenote gaf op Instagram meer uitleg over haar blessure: ze kampt sinds enkele weken met kniepijn en laat zich verder in België onderzoeken.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws