Home » Nieuws » Bergs en Goffin op één zege van hoofdtabel in Wimbledon

Bergs en Goffin op één zege van hoofdtabel in Wimbledon

Bergs en Goffin op één zege van hoofdtabel in Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Zizou Bergs (ATP-79) en David Goffin (ATP-82) hebben hun tweede kwalificatiewedstrijd op Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam) gewonnen. Joris De Loore (ATP-191) ging in twee sets onderuit.

Derde reekshoofd Bergs moest in zijn tweede kwalificatiewedstrijd aan de bak tegen Pierre-Hugues Herbert (ATP-140). Onze landgenoot pakte de eerste set met 6-3 en kreeg twee matchpunten in de tweede set, maar kon de klus niet afmaken. Een tiebreak moest de beslissing brengen en die ging met 6-7 (4) naar de Fransman. In set drie sloeg Bergs meteen een kloofje, hij gaf zijn voorsprong niet meer af en greep de 6-4 setwinst. In de beslissende kwalificatieronde volgt een duel met Denis Yevseyev (ATP-163).

De als negende geplaatste Goffin stond tegenover Yasutaka Uchiyama (ATP-203) uit Japan. De Luikenaar trok na 1 uur en 21 minuten met 7-6 (4) en 6-4 aan het langste eind. Voor Goffin was het zijn zevende zege op rij. De Italiaan Mattia Bellucci (ATP-150) wordt de laatste tegenstander van Goffin op weg naar de hoofdtabel.

De Loore slaagde er niet in om zijn tweede kwalificatiewedstrijd te winnen, hij ging met 6-7 (3) en 4-6 onderuit tegen de Braziliaan Felipe Meligeni Alves (ATP-147).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws