Home » Geen categorie » Bergs enige succesvolle Belg in Israël

Bergs enige succesvolle Belg in Israël

Bergs enige succesvolle Belg in Israël

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Het ITF-toernooi van Raanana (Grade 2) in Israël kende een knap, Belgisch deelnemersveld. In de achtste finale kwamen zowel Zizou Bergs (ITF-59) als Tibo Colson (ITF-379) en Charles Tzicas (ITF-663) in actie.

Bergs, eerste reekshoofd in Raanana,  mocht niet voor de middag de baan op. Hij keek in de ogen van Jaimee Floyd Angele (ITF-271) uit Frankrijk. In de eerste set ging het gelijk op, maar trok Bergs het laken net op tijd naar zich toe, 6-4. De tweede manche liep vlotter voor onze landgenoot. Met 6-2 plaatste hij zich voor de kwartfinale, waarin hij uitkomt tegen de Nederlander Jesper De Jong (ITF-264).

Colson stuntte in de tweede ronde door het Turkse reekshoofd Kaya Gore (ITF-81) huiswaarts te sturen. In zijn achtste finale nam hij het op tegen Tomas Machac (ITF-207) uit Tsjechië. Colson kon echter geen vuist maken tegen de Tsjech. Met 6-1 en 6-3 maakte hij een einde aan het enkeltoernooi van onze Limburger.

Tzicas tot slot versloeg ook een reekshoofd in de tweede ronde, in een spannende driesetter was hij te sterk voor Clement Tabur (ITF-225). Dit keer stond hij tegenover Emil Ruusuvuori (ITF-145) uit Finland. Tzicas kon het vierde reekshoofd echter amper twee spelletjes afsnoepen.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws